INTERNAL REMODELING: This existing house was characterised by a dark labyrinth of internal rooms .  We removed the internal walls ,moved the kitchen to the sunnyside of the house without the need for an extension creating bright useable space.

                                     DAVID WRIGHT    ARCHITECTS

Clontarf 1: This contemporary house extension maximised the southerly orientation to great effect with a light filled kitchen and family room to the rear of the existing house. The glazed facade allows views into the garden but incorporates a bay window and overhanging roof to create shading in the summer.  The bay window also defines a frame for the large sliding doors, with level access onto to a timber deck.  This seamless transition means that the outdoor space - first the deck and then the garden, becomes part of the room in the summer.

A step at the old back door was used as a seat on a sunny winters days.  This provided the inspiration for a black terrazzo seat that soaks up the sun all year round - but is much bigger - with room for all the family.


Link to next / Homes 5: Click here

Images right and below courtesy ”Ireland’s Homes  Interiors & Living” magazine. Photographer Derek Robinson.

Homes 4